Akkerbouw

Foto & video 10 reacties

Zaaien zomertarwe mislukt door slechte structuur

De natte herfst en de zachte winter hebben de akkerbouwpercelen van Daan Bac in Moerkapelle (Z.-H.) geen goed gedaan. "De structuur is slecht", aldus Bac. Hij staakte zijn pogingen om zomertarwe te zaaien. Een reportage over de akkerbouwgronden in Zuid-Holland, die steeds meer versnipperd raken.

Engel Lameijer

Laatste reacties

 • info36

  Dat ze in Nederland de weg kwijt zijn is al langer bekend.

 • Jan-Zonderland

  Met alle respect hoor maar het is een beetje een warrig verhaal: Proberen zomertarwe te zaaien maar na de ontdekking dat het water nog op het land staat, ook te zien in het filmpje bij de beelden vanuit de cabine, dan tooch maar stoppen. Had even een slag over het land gelopen beste man, dan had je veel ergernis bespaard. Verder stelt hij dat de ondergrond erg koud en nat is maar eind van de week moeten de bieten en uien er wel in nadat de tarwe er toch maar in gemodderd is. Nou ja, wie het weet mag het zeggen..................................................

 • pinkeltje

  Het ene perceel is het andere niet en ik denk dat de opnamen bij het kunstmest strooien op een ander perceel zijn dan waar gezaaid is. Plus dat het ook maar zo kan zijn dat er voor het filmpje ergens even een stukje over het land is gereden. Inmiddels wordt er toch al behoorlijk wat gezaaid en na twee weken mooi voorjaarsweer beginnen de handen te jeuken om zomergraan te zaaien. Maar na het vrijwel volledig ontbreken aan vorst zal het vooral op de zwaardere grond nog niet overal meevallen om een mooi zaaibed te maken. Geduld zal opnieuw een schone zaak zijn. Maar 'een zaaier is een raaier'. Zo was het altijd al en zo zal het ook dit jaar zijn.

 • vandenbrandcv1

  hopelijk dat de weg weer een beetje terug komt, als ze het markermeer gaan inpolderen. #1 info 36

 • agro1

  niks inpolderen, nog meer productie en nog lagere prijzen, Der Staat zou lachen als dat door zou gaan. en het is bekend, dat als Der Staat lacht, de werkende burger hete tranen schreit.....ciolos boppe

 • ed12345

  Vanden brand de markerwaard inpolderen wat een goede gedachten dat waren ze toen ook ,maar ja toen kwamen de groenen

 • koestal

  Dat wordt honger

 • agro1

  nee hoor, er is zat van alles en dat aan symbolische prijzen. ciolos boppe

 • veldzicht

  Als je ziet wat pakweg 40 jaar geleden een prachtig landbouw gebied
  de polders rond Zoetermeer en Benthuizen was en kijkt wat er
  van over is springen de tranen in je ogen, ruimte voor huizen en bedrijven
  zeg je nog nou ja maar die achterlijke natuur rotzooi,bah.

 • ed12345

  Veldzicht HELEMAAL met je eens .Helaas zitten we in NL met veel goed opgeleide mensen die over(te) veel vrije tijd beschikken en zich voor DE natuur inzetten maar er niet in opgegroeid zijn en komen met de meest gekke ideen die nog uitgevoerd worden ook,hemeltergent wat er daardoor aan werk en bouw met voledige inzet van vorige generaties verniegt wordt. Maar kijk maar eens bij de Kroondomijn
  daar word bosbouw gedaan zoals het hoort ,gewoon niet kwebbelen en normal doen Gelukkig heeft NL andere tijden gekend van doordouwers en bouwers anders was NL veel kleiner en natter

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.