Akkerbouw

Foto & video

Leliekwekerij met goede grond en groot bouwblok

In Wouwse Plantage staat een leliekwekerij met circa 28,5 hectare grond te koop. De eigenaren willen de opstallen vijf jaar blijven gebruiken.

Foto

 • Het te koop staande bedrijf in Wouwse Plantage is ingericht voor de teelt en verwerking van leliebollen. In de kassen vindt veredeling plaats. De huidige ondernemers willen de bedrijfsgebouwen en woningen nog vijf jaar blijven gebruiken van de koper voor een nader overeen te komen vergoeding. De gronden zijn direct bruikbaar. Deze zijn zowel geschikt voor akkerbouw als voor grove tuinbouw. Ook de gebouwen bieden mogelijkheden voor deze teelten, zoals opslag, koeling en verwerking van pootgoed of tuinbouwproducten. Het volledige bouwvlak van circa 2,4 hectare is mede bestemd voor glastuinbouw. De vraagprijs is €3 miljoen.

  Het te koop staande bedrijf in Wouwse Plantage is ingericht voor de teelt en verwerking van leliebollen. In de kassen vindt veredeling plaats. De huidige ondernemers willen de bedrijfsgebouwen en woningen nog vijf jaar blijven gebruiken van de koper voor een nader overeen te komen vergoeding. De gronden zijn direct bruikbaar. Deze zijn zowel geschikt voor akkerbouw als voor grove tuinbouw. Ook de gebouwen bieden mogelijkheden voor deze teelten, zoals opslag, koeling en verwerking van pootgoed of tuinbouwproducten. Het volledige bouwvlak van circa 2,4 hectare is mede bestemd voor glastuinbouw. De vraagprijs is €3 miljoen.

  Foto: Rene Stevens
 • De oppervlakte teeltgrond is 28,5 hectare. De grondsoort is overwegend lemig, fijn zand. De grond is verdeeld in twee grote kavels en één kleine. Eén grote kavel ligt aan de overkant van de weg. De gronden zijn gedraineerd en kunnen met buizen en haspel worden beregend.

  De oppervlakte teeltgrond is 28,5 hectare. De grondsoort is overwegend lemig, fijn zand. De grond is verdeeld in twee grote kavels en één kleine. Eén grote kavel ligt aan de overkant van de weg. De gronden zijn gedraineerd en kunnen met buizen en haspel worden beregend.

  Foto: Rene Stevens
 • Op het erf staan zes gebouwen waarvan twee opgetrokken in steen en vier van damwand. De totale oppervlakte is 2.600 vierkante meter.

  Op het erf staan zes gebouwen waarvan twee opgetrokken in steen en vier van damwand. De totale oppervlakte is 2.600 vierkante meter.

  Foto: Rene Stevens
 • De binnenkant van één van de gebouwen. De machine wordt gebruikt bij het sorteren van de bollen.

  De binnenkant van één van de gebouwen. De machine wordt gebruikt bij het sorteren van de bollen.

  Foto: Rene Stevens
 • De machineloods met inpandige werkplaats is opgetrokken uit damwand. De loods is in een goede staat.

  De machineloods met inpandige werkplaats is opgetrokken uit damwand. De loods is in een goede staat.

  Foto: Rene Stevens
 • In de gebouwen zitten drie koelcellen, een kantine en een spoelput. De koelcellen zijn goed bruikbaar voor andere producten uit de akkerbouw of (grove) tuinbouw.

  In de gebouwen zitten drie koelcellen, een kantine en een spoelput. De koelcellen zijn goed bruikbaar voor andere producten uit de akkerbouw of (grove) tuinbouw.

  Foto: Rene Stevens
 • Twee kassen (type breedkapper en Venlokas) hebben met een oppervlakte van samen 4.800 vierkante meter.

  Twee kassen (type breedkapper en Venlokas) hebben met een oppervlakte van samen 4.800 vierkante meter.

  Foto: Rene Stevens
 • De kassen zijn voorzien van klimaatregeling, verwarming en beregening. De kassen verkeren in een goede staat. Ze worden gebruikt voor veredeling, waarin het bedrijf samenwerkt met een groot veredelingsbedrijf.

  De kassen zijn voorzien van klimaatregeling, verwarming en beregening. De kassen verkeren in een goede staat. Ze worden gebruikt voor veredeling, waarin het bedrijf samenwerkt met een groot veredelingsbedrijf.

  Foto: Rene Stevens
 • Bij de kassen zitten twee bassins voor opslag van water.

  Bij de kassen zitten twee bassins voor opslag van water.

  Foto: Rene Stevens
 • Er staan twee bedrijfswoningen op het erf. De oorspronkelijke woning met een karakteristieke vorm heeft een inhoud van 760 kuub is gebouwd rond 1.700 en op het laatst in 1993 gemoderniseerd en in 2013 voorzien van een nieuw dak. De woning heeft drie slaapkamers.

  Er staan twee bedrijfswoningen op het erf. De oorspronkelijke woning met een karakteristieke vorm heeft een inhoud van 760 kuub is gebouwd rond 1.700 en op het laatst in 1993 gemoderniseerd en in 2013 voorzien van een nieuw dak. De woning heeft drie slaapkamers.

  Foto: Rene Stevens
 • De tweede woning is gebouwd in 1982 en heeft 560 kuub inhoud. Deze woning heeft vijf slaapkamers. De woning is meer gedateerd en heeft een lager afwerkingsniveau. De woningen staan ongeveer 50 meter van elkaar en hebben voldoende privacy. Voor meer informatie: Overwater Rentmeesterkantoor te Strijen.

  De tweede woning is gebouwd in 1982 en heeft 560 kuub inhoud. Deze woning heeft vijf slaapkamers. De woning is meer gedateerd en heeft een lager afwerkingsniveau. De woningen staan ongeveer 50 meter van elkaar en hebben voldoende privacy. Voor meer informatie: Overwater Rentmeesterkantoor te Strijen.

  Foto: Rene Stevens

Rene Stevens

Of registreer je om te kunnen reageren.