Akkerbouw

Foto & video

Week van de Akkerbouw

Tijdens de Week van de Akkerbouw trekken Zeeuwse akkerbouwers alles uit de kast om hun bedrijf aan het publiek te tonen. Op zaterdag 31 augustus hebben ze hun bedrijven opengesteld.

Foto

 • 
Tijdens de Week van de Akkerbouw trekken Zeeuwse akkerbouwers alles uit de kast om hun bedrijf aan het publiek te tonen. Op zaterdag 31 augustus hebben ze hun bedrijven opengesteld. Deelnemende bedrijven laten weinig aan het toeval over om het publiek duidelijk te maken dat het welkom is. Hier de toegang en schuur van het bedrijf van Johan Sanderse uit Serooskerke.

  Tijdens de Week van de Akkerbouw trekken Zeeuwse akkerbouwers alles uit de kast om hun bedrijf aan het publiek te tonen. Op zaterdag 31 augustus hebben ze hun bedrijven opengesteld. Deelnemende bedrijven laten weinig aan het toeval over om het publiek duidelijk te maken dat het welkom is. Hier de toegang en schuur van het bedrijf van Johan Sanderse uit Serooskerke.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 
Johan Sanderse, met blauw overhemd, staat bij een combine en geeft uitleg over het oogstwerk.

  Johan Sanderse, met blauw overhemd, staat bij een combine en geeft uitleg over het oogstwerk.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 
Op het eind van de open dag komen collega-boeren informeren hoe de dag is verlopen. Ze praten over de algemene toestand in de agrarische sector. Het machinepark heeft altijd hun belangstelling.

  Op het eind van de open dag komen collega-boeren informeren hoe de dag is verlopen. Ze praten over de algemene toestand in de agrarische sector. Het machinepark heeft altijd hun belangstelling.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 
Op het bedrijf van Mari Kristelijn in Ellemeet neemt het publiek een kijkje bij gerstzaad voor vermeerdering. Kristelijn, op de voorgrond met geruit overhemd, geeft tekst en uitleg over de teelt en legt het verschil uit tussen zaaizaad en voergerst.

  Op het bedrijf van Mari Kristelijn in Ellemeet neemt het publiek een kijkje bij gerstzaad voor vermeerdering. Kristelijn, op de voorgrond met geruit overhemd, geeft tekst en uitleg over de teelt en legt het verschil uit tussen zaaizaad en voergerst.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 
Teler Bram Bevelander geeft uitleg over de uienteelt. Voor dit doel heeft hij eerst enkele zwaden ‘hybing’ gerooid om een en ander te verduidelijken.

  Teler Bram Bevelander geeft uitleg over de uienteelt. Voor dit doel heeft hij eerst enkele zwaden ‘hybing’ gerooid om een en ander te verduidelijken.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 
Wim van Nieuwenhuijzen in Oostkapelle heeft een deel van zijn schuur ingericht als informatiecentrum. Hier legt hij geïnteresseerden het verschil uit tussen tarwerassen. Het gewas is ongeschoond en hij vertelt wat er tijdens het schonen uitgaat. Van Nieuwenhuijzen is basiszaadteler van graszaad en tarwe.

  Wim van Nieuwenhuijzen in Oostkapelle heeft een deel van zijn schuur ingericht als informatiecentrum. Hier legt hij geïnteresseerden het verschil uit tussen tarwerassen. Het gewas is ongeschoond en hij vertelt wat er tijdens het schonen uitgaat. Van Nieuwenhuijzen is basiszaadteler van graszaad en tarwe.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 
Ook aan de inwendige mens is gedacht. De zoon van Wim van Nieuwenhuijzen, kok van beroep, bakt pannenkoeken voor de bezoekers. Deze vallen goed in de smaak. Het meel voor het beslag is een mengsel van in Zeeland geteelde tarwe.

  Ook aan de inwendige mens is gedacht. De zoon van Wim van Nieuwenhuijzen, kok van beroep, bakt pannenkoeken voor de bezoekers. Deze vallen goed in de smaak. Het meel voor het beslag is een mengsel van in Zeeland geteelde tarwe.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 
Het meisje in het midden vindt de herkomst van het meel niet zo belangrijk. Ze vindt de pannenkoek ‘gewoon lekker’. Van Nieuwenhuijzen ontving ongeveer vijftig bezoekers op zijn bedrijf. Bij deze vier bezochte bedrijven lopen de bezoekersaantallen uiteen van vijftig tot ongeveer honderd. Het zijn geen grote aantallen, maar degenen die komen leggen grote interresse aan de dag.

  Het meisje in het midden vindt de herkomst van het meel niet zo belangrijk. Ze vindt de pannenkoek ‘gewoon lekker’. Van Nieuwenhuijzen ontving ongeveer vijftig bezoekers op zijn bedrijf. Bij deze vier bezochte bedrijven lopen de bezoekersaantallen uiteen van vijftig tot ongeveer honderd. Het zijn geen grote aantallen, maar degenen die komen leggen grote interresse aan de dag.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 
Maatschap Maljaars in Vrouwenpolder is zaterdag bezig met het rooien en inschuren van Lady Olympia-pootgoed. Bezoekers bekijken op het veld de rooiactiviteiten.

  Maatschap Maljaars in Vrouwenpolder is zaterdag bezig met het rooien en inschuren van Lady Olympia-pootgoed. Bezoekers bekijken op het veld de rooiactiviteiten.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 

Bo van Weele komt samen met zijn moeder kijken naar het inschuren.

  Bo van Weele komt samen met zijn moeder kijken naar het inschuren.

  Foto: Anton Dingemanse

Of registreer je om te kunnen reageren.