Akkerbouw

Foto & video 3 reacties

Structuurplekken maken beregenen noodzakelijk

Door het natte najaar van 2012 en de huidige droogte heeft akkerbouwer Ben Ham in Nieuw Vennep structuurplekken in zijn percelen met tafelaardappelen. Reden voor hem en veel andere akkerbouwers in de Haarlemmermeer om te gaan beregenen.

Engel Lameijer

Laatste reacties

 • Arendo

  verpeste grond geven structuur plekken kunstmest en nat houden helpt niet een oud boeren gezegde helpt niet maar zint toch.

 • agratax2

  In structuur plekken is de verhouding Lucht : Vocht niet goed, zodat waer geven allee niet helpt naar mijn idee. Ik denk dat er naast water ook lucht in deze bodem moet om de planten weer aan de praat te krijgen.

 • marten87

  Lucht is er genoeg tussen de kluiten. Probleem is hier dat ruggen sneller indrogen door een groffe structuur. Dus in eerste plaats water te kort. Op zware grond is de capilaire werking ook weg door structuur plekken.

  Je hebt wel gelijk agratax, maar water is hier denk ik eerst het grootste tekort.

Of registreer je om te kunnen reageren.