Akkerbouw

Foto & video 9 reacties

Met 0,8 bar als een veertje over het land

Zware machines belasten de ondergrond te zwaar. Voortschrijdend inzicht zorgt voor oplossingen. Boerderij ging in de Wieringermeer op het akkerbouwbedrijf van de familie Van Vilsteren kijken naar het rooien van de bieten en de kolossale bietenwagen van Jimmink Kolhorn die met 0,8 bar als een veertje over het land vliegt.

Engel Lameijer

Laatste reacties

 • agratax2

  We gaan ner van uit dat deze banden minder druk leveren in d eondergrond want we zien geen insporing. Als Boederij zeker wil zijn van deze bewering, zou het goed zijn met een penetrometer het veld in te gaan en de benodigde druk opmeten nodig om de ijzeren staaf de bodem in te drukken zoals de wortels moeten doen.

 • saturna

  mooi he, zo.n volle bietenrooier die vol op de voorkopakker draait en niet eventjes op de wagen kan wachten voordat hij weer aan het volgende rondje begint. zuinig zijn op de structuur noemen ze dat?!

 • wbrooymans

  Bunders maken noemen ze dat. Machines van meer dan 500k op de akker laten wachten is tegenwoordig geen optie meer. Geef eerder een compliment aan de loonwerker die investeert in nieuw materiaal om fijner te werken en berijd is oplossingen te zoeken om de klantenkring tevreden te houden. Dat zien klanten EN mijnwerkers niet vaak meer.

 • josrodenburg

  wat is dat toch voor een bejaarde verslag gever versta er niet zo veel van, praat erg onduidelijk. wat een spullen die jimmink het geld groeit aan de boom lijkt wel.

 • agratax2

  josrodenburg. Niet de verslaggever is oud, maar de loonwerker die zijn verhaal doet. Hij spreekt zijn eigen dialect en daar is volgens mij niets mis mee, maar voor sommige Nederlanders moeilijk te verstaan. Begrijpelijk.

 • alco1

  Hier hoef je toch niet veel verstand voor te hebben om te begrijpen dat lage druk banden minder insporing geven. Gewicht wordt over meer vierkante centimeters verdeeld, tijdsduur is van geen belang.

 • ed12345

  Jos rodenbug. Waar woont u ? Dit is zeer goed verstaanbaar Nederlands
  Wat moet het worden voor u met b.v. Groningers,Limburgers, of Zeeuwen?

 • josrodenburg

  woon zelf in de buurt van jimmink die ik beter verstond dan de verslag gever. west friesland om precies te zijn

 • turboxl

  nou het is goed verstaanbaar hoor en deze loonwerker is goed op weg deze begrijpt het helemaal en pakt deels het probleem van verdichting van de bodem aan.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.