Akkerbouw

Foto & video 4 reactieslaatste update:18 dec 2013

De grootste camerasorteerder ter wereld

Bij Wouter van der Beek in Tollebeek worden uien gesorteerd met de grootste camerasorteerder ter wereld. Die heeft een maximale capaciteit van 25 ton per uur .

Laatste reacties

 • fernand

  Mooi systeem. Maar als we alles gaan automatiseren gaan er dan niet heel veel jobs verloren. Geen jobs is geen economie.

 • joannes

  Hier kom je dus op het punt dat de machine de mens zover overtreft, dat je de mens geld moet geven om het product te kopen of ......je moet een ver weg klant zien te vinden die zijn geld verdient met zaken die geen invloed hebben van deze efficientie.

 • wbrooymans

  tja zoek maar eens voldoende mensen die heel het jaar door aan een leesband willen zitten en de kennis bezitten om goed te kunnen lezen. voordeel is nu dat men aan iedere partij een een passende bestemming kan geven. Nadeel is dat men nu met iedere partij uien een bestemming kan vinden. klinkt raar maar partijen die sorteren op de oude manier niet waard waren komen nu alsnog in een gedeelte op de markt. Mij lijkt het beter om te zorgen dat de kwaliteit al beter gecontroleerd en verbeterd wordt tijdens de teelt dan op het laatst nog het beste er van te maken. dat houdt teler en inkoper scherper en op de lange termijn komt dat alleen je imago in de export wereld ten goede (waar het grootste uien aanbod het toch van moet hebben).

 • timvanzuidam

  Tja nu geen uienlezers meer maar een man achter de computer! die moet de instellingen bij houden!!

Of registreer je om te kunnen reageren.