Akkerbouw

Foto & video 1 reactie

Wodka van Hoeksche aardappelen

De Hoeksche akkerbouwers Henk Scheele, Gerrit Rozendaal en René de Zeeuw gebruiken hun aardappelen niet alleen voor het maken van chips, ze laten er ook wodka van maken.

De geteelde aardappelen niet meer leveren aan een coöperatie of handelshuis, maar direct leveren aan de consument. Dat was de verandering die de Hoeksche akkerbouwers Henk Scheele, Gerrit Rozendaal en René de Zeeuw een aantal jaren geleden doorvoerden. Zeven jaar geleden begonnen ze met het produceren van chips. Dit jaar zijn ze begonnen met het verwaarden van de rest van de aardappelen tot wodka. Voor dat proces hebben ze gezocht naar een gepassioneerde distilleerder. Die hebben ze gevonden in Duitsland. Het klinkt simpel zegt woordvoerder Henk Scheele, maar het is hard werken, je bent constant bezig met het zoeken van afzetkanalen.

Engel Lameijer

Eén reactie

  • voorw0621

    heerlijk wat een vernieuwing
    geweldig wat een onderneming.

Of registreer je om te kunnen reageren.