Akkerbouw

Foto & video 5640 x bekeken 4 reacties

Nostalgisch bietenzaaien

Jannes Zelhorst zaait in Nagele (Fl.) 5,5 hectare Shakira-suikerbieten met een Ford 3000.

Laatste reacties

 • Jan Zonderland

  Leuk om te zien en nostalgisch of niet, Jannes zaait mooi goedkoop zo en de oude Monozentra levert prima werk als ie goed onderhouden is en je niet te hard rijdt. Hoewel het lastig in te schatten is lijkt zijn rijsnelheid echter aan de hoge kant. Ik vind 4 km/u maximaal voor deze machine. Ook lijkt hij wel erg diep te zaaien als ik het kouter en tussendrukwiel bekijk tussen 1.10 min. en 1.24 min.
  Een opmerking voor Sytze: de detailopnamen zijn heel leuk en geven een leuk effect maar als je het teveel toepast geeft het weinig overzicht op het hele gebeuren, beetje jammer.
  Groeten uit Ontario.

 • bbbb

  ben het eens met jan. is inmiddels het tweede filmpje met alle details van een zaaimachine. denk dat het volgende stapje in het creatieve proces inmiddels wel gezet kan worden.genoeg geoefend met het nieuwe cameraatje veras ons eens met wat mooie special effects.

 • Videofarmer

  Jan mijn gedachte is om vooral van dichtbij details te bekijken die je zelf amper kunt zien als je zelf bezig bent natuurlijk zijn overzichten ook belangrijk
  En bbbb (waarom niet gewoon je naam?) wat bedoel je met special effects ? want in de filmwereld hoef je daar niet veel mee te doen ,een harde overgang werkt vaak het beste.
  En tips zijn altijd welkom....

 • Jan Zonderland

  Beste Videofarmer of mag ik ook Sytze zeggen (waarom niet gewoon je naam ?),
  Overdaad schaadt zegt het spreekwoord. Wat ik bedoel is dat als je alleen maar details toont, dat dan hetgene waar het om gaat in de verdrukking komt. In de titel wordt vermeld dat er bieten gezaaid worden met een Ford 3000 maar in het filmpje is dat niet te zien. Jawel, echte Ford kenners herkennen de trekker nog wel, hoewel het net zo goed een 2000 had kunnen zijn maar ik vind dat je in dit geval e.e.a. wat uit het oog verliest. Ik zou een 50/50 mix van overzicht en detail beter vinden. Ben wel met je eens dat dergelijke detailopnamen leuk zijn om te zien omdat je dat zelf eigenlijk anders nooit zo mooi kunt bekijken.
  M.vr.gr.

  Jan Zonderland

Of registreer je om te kunnen reageren.