Akkerbouw

Foto & video 2 reactieslaatste update:18 dec 2013

Bollenteelt onder druk

De vruchtbaarheid van de geestgronden in het bollengebied loopt met sprongen achteruit. Bollentelers zien ongunstige veranderingen in de teelt van hyacinten en een toename van onkruid doordat de organische stof tot onder de 1 procent is gedaald. LTO-en KAVB-bestuurder en bollenteler Martien Zandwijk in het Zuidhollandse Noordwijk vertelt over oplossingen die op dit moment niet van Den Haag en Brussel mogen, maar noodzakelijk zijn om een goede bollenteelt te blijven garanderen.

Engel Lameijer

Laatste reacties

  • Mulders

    Zo zie je maar weer dat de huidige wetgeving veel te streng is.

  • bbbb

    als je er van een afstandje naar kijkt heeft het niks met de huidige wetgeving te maken.dit is het oudste landbouw probleem in nederland. kijk naar hoe heidevelden zijn ontstaan. organische stof verminderd niet met een procent per jaar. na jarenlang roofbouw is dit het te verwachten resultaat. kun je nu moeilijk van de politiek verwachten dat ze mee gaan werken het probleem in stand houden, door er weer tonnen mest op te gooien. een beetje meer visie van de kant van de bollen teler kan geen kwaad. er is genoeg zandgrond zonder deze problemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.