Akkerbouw

Foto & video

Vorst helpt akkerbouwer met ploegen

Kuipersveer – Een akkerbouwer in Kuipersveer ploegt de zware klei in de Hoekse Waard. Door de vorst is de grond beter berijdbaar.

Het eerste laagje sneeuw van deze winter levert een mooi contrast met het pas geploegde land. Voor de komende dagen verwacht het KNMI droog, zonnig en koud winterweer met overdag lichte en in de nacht matige en plaatselijk ook strenge vorst. Foto Rein Geleijnse

Hitzum – Een veehouder in het Friese Hitzum controleert de kuil, die is bedekt onder een laagje sneeuw. Maandag heeft het in het hele land licht gesneeuwd. Het blijft de rest van de week winters weer, op vrijdag wordt opnieuw sneeuw verwacht. Foto ANP

Banholt – Hubert Scheepers uit het Limburgse Banholt laat zijn koeien door de sneeuw lopen. ”Ik zet de poort open en de dieren gaan zelf naar buiten”, zegt de melkveehouder. Hij laat de dieren buiten omdat sommige koeien klauwproblemen hebben. ”De sneeuw maakt de klauwen helemaal schoon. Als ze binnen zijn behandel ik ze met de spray.”

De koeien maken graag gebruik van de mogelijkheid naar buiten te gaan, Scheepers hoeft ze niet te sturen. Als de sneeuw weg is, gaat de poort weer dicht. Foto Twan Wiermans

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.