Akkerbouw

Foto & video

Nieuwe greppels frezen voor waterafvoer

Buurmalsen - Nu de grond hard is door de vorst kan er weer gereden worden op de akkers en weilanden.

Voor veel boeren is dit de mogelijkheid om hun greppels opnieuw te frezen zodat het water eindelijk kan worden afgevoerd. Op het bedrijf van de familie Sturkenboom is loonwerker Simon van de Gun de hele dag bezig geweest om de 48 hectare grasland weer van greppels te voorzien. Foto William Hoogteyling

Driel - De perenbomen van fruitteler Carel Verplak uit Driel staan na de nachtvorst van afgelopen weekend in hoog water met een laagje ijs erop. Toch moesten de perenbomen maandag gewoon gesnoeid worden. Het hoge water in de Rijn zorgt voor kwelwater aan de binnenzijde van de dijk, waar de perenbomen van Verplak staan. Dat betekent koude en natte voeten na een uurtje snoeien.
Foto Vidiphoto

Landschaftspolder - Wat in Nederland nog niet is toegestaan, kan in de Duitse deelstaat Nedersaksen al vanaf 15 januari: mest uitrijden. Loonbedrijf Boven uit het Groningse Finsterwolde is maandag aan de slag gegaan bij veehouder Kleinblok in Landschaftspolder, net over de grens in Groningen. De veehouder laat zijn wintertarwe en koolzaad met sleepslangen bemesten. Nederland overweegt de uitrijperiode op 1 februari te laten ingaan. Het besluit daarover komt volgende week. Foto Koos van der Spek

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.