Akkerbouw

Foto & video

Bemesting bouwland gestart

Het uitrijden van dierlijke mest op bouwland is voorzichtig op gang gekomen. Loonwerker Nas gebruikt hiervoor een Vervaet-driewieler

Foto

  • Het uitrijden van dierlijke mest op bouwland komt langzaam op gang. Begin februari waren hoge percelen al mooi opgedroogd zodat hier een begin is gemaakt. Loonbedrijf Jan Nas uit Ottersum (L.) reed de tweede week van februari de hele week mest uit. Door de regen die volgde, lag het werk daarna bijna een week stil. Nu komt het weer langzaam op gang.

    Foto's: Bart Nijs Vakfotografie, tekst: Luuk Meijering.

  • Loonwerker Nas rijdt de mest uit met een Vervaet-driewieler die voorzien is van een drukwisselsysteem. Zo kan Nas de bandenspanning op het land laten zakken. De machine laat dan ook niet meer dan een afdruk achter op het land.

  • Om de capaciteit van de driewieler maximaal te benutten, voert de loonwerker de mest aan met een aparte transporttank. Deze brengt de mest in een container op de kopakker.

Of registreer je om te kunnen reageren.