Akkerbouw

Foto & video 1 reactie

Hazen vreten bietenbult aan

Door het mooie zomerweer zijn er meer hazen dan andere jaren. Nu de bieten gerooid zijn, hebben de hazen geluk.

Foto

 • Deze bietenhoop ligt op eigen landbouwgrond van de Zuid-Hollandse gemeente Bernisse. De gebroeders van Bergeijk hebben ze onlangs gerooid. De hazen vreten ze ‘s nachts aan. Overigens is dit niet de enige hoop in de omgeving die is aangevallen door de hazen.
  Foto's: Teun Kweekel en Tekst: Karin Oonk-Nooren.

 • Marc Van Bergeijk: “Een beetje vraatschade aan bietenhopen zien wij elk jaar wel, maar dit is wat meer dan andere jaren. We denken dat er door het mooie weer dit seizoen meer hazen groot zijn geworden. Als ik hier ’s nachts met de auto langsrijdt, zie ik zo een stuk of vijf van die dikke hazen wegschieten.”

 • Zo op het gezicht eten de hazen twee kruiwagens bieten op, dat is 200 kilo, volgens de akkerbouwer. Dit heeft een waarde van €10, dus dat is geen noemenswaardige schadepost. Van Bergeijk is dan ook niet van plan extra maatregelen te nemen.

 • Van Bergeijk hoopt wel dat de jagers dit jaar ook een goede oogst hebben en dat de hazen met kerst lekker smaken.

Karin Oonk-Nooren

Eén reactie

 • no-profile-image

  noordeling

  Inderdaad, de schade van de hazen zal wel meevallen , maar ik denk dat de schade aan de messen van de snijmolens van onze suikerfabriek het veelvuldige zal zijn als ik zie waar deze bieten op gestort zijn. ONACCEPTABEL..........

Of registreer je om te kunnen reageren.