Boerenblog

27 reacties

Bijscholen in Rusland

De vraag naar praktische kennis op grootschalige landbouwbedrijven blijft groeien. De introductie van nieuwe technologieën op landbouwmechanisatieniveau is alleen een succes als gebruikers ermee weten om te gaan. In veel gevallen moet daar nog veel energie in gestoken worden.

Een aantal van onze HuizingHarvest-teamleden is bezig met bijscholen van chauffeurs en engineers op diverse grootschalige landbouwbedrijven in Rusland. We richten ons hierbij op praktische zaken als instellen, optimaliseren en onderhouden van machines en technieken.

Oude gewoontes
Het opleidingsniveau van de gemiddelde Russische trekkerchauffeur maakt het een uitdaging hem bekend te maken met bijvoorbeeld de instellingen van zijn gps-installatie. Ook oude gewoontes qua onderhoud passen niet meer bij de huidige machines. Je moet hierbij in ogenschouw nemen dat voor deze trekkerchauffeurs de tijden snel zijn veranderd, waar voor ons zaken in de loop der jaren stap voor stap zijn geïntroduceerd. Ik denk dat in Rusland momenteel zeker 80 procent van de trekkers met geïntegreerd gps-stuursysteem wordt verkocht. Daarbij komt dat de onderdelenvoorziening in Rusland nog niet vergelijkbaar is met die van West-Europa of Noord-Amerika, waardoor de onderdelen lang op zich kunnen laten wachten.

Eigen servicevoertuig
Dit is voor ons een reden geweest om in Rusland een eigen servicevoertuig te gebruiken. Het is volledig ingericht met gereedschap, stroomvoorziening en meetapparatuur om zo efficiënt mogelijk onze werkzaamheden uit te voeren.

Op dit moment is het zaaiseizoen in Rusland in volle gang. Wanneer dit klaar is, richten we ons op de combines die in het Middellandsezeegebied niet al te lang meer op zich laten wachten.

Foto

 • Bijscholen in Rusland
 • Bijscholen in Rusland
 • Bijscholen in Rusland
 • Bijscholen in Rusland
 • Bijscholen in Rusland
 • Bijscholen in Rusland
 • Bijscholen in Rusland
 • Bijscholen in Rusland
 • Bijscholen in Rusland

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Lijkt wel USA, laat Lenin het niet merken, draait hij zich om in zijn tombe. Omgekeerd lijkt de USA ook in veel aspecten op USSR. Het zijn en blijven grootmachten.

 • abtje

  Twee uitersten die heel veel op elkaar (gaan) lijken.

 • abtje

  Tegenwoordig is het wie de voedsel en energie (en grondstoffen) heeft, heeft de macht. Dat had Amerika en Poetin heeft dat ook al jaren door.

 • Mels

  En wij maar kloten op een postzegel hier......

 • schoenmakers1

  en met onze achtelijke politiek, die de landbouw steeds probeert te verbannen naar elders

 • Bison

  Wel je hoeft daar niet te blijven kloten Mels,..of lig je aan de ketting?

 • Mels

  Gelukkig kan men het (nog) nergens beter dan wij hier op die postzegel. En das dan wel weer knap.

 • Mels

  Nee hoor dat was ook de reden dat ik ff bij Ed gekeken heb en op dat eiland aan de oostkust. Orienteren heet dat.:-)))

 • W Geverink

  En Mels, Staat er al een bord in de tuin?

 • Mels

  Nee maar wat niet is.....Het reisje was erg interessant dat zal ik je wel vertellen.

 • pompy

  Is het iedere keer toeval dat bijna alle foto`s van huizing nagenoeg alleen maar John Deere`s op de foto`s staan?
  Zelfs op hun website alleen maar JD`s

 • Mels

  Huizing werkt volgens mij in opdracht van John Deere dus dan is het wel logisch lijkt me.

 • Bison

  Mels wat kan een Hollander dan beter dan elders in de wereld?
  Of het moet klagen wezen,..Ik hoor alleen maar gekanker op alles op de site.lol

 • Jan Zonderland

  @Pompy, dat doen ze omdat als een rus z,n trekker kapot gaat pleurt ie em in het bos en met een groene trekker valt dat niet zo op

 • Bison

  In de winter valt die JD wel degelijk op de taiga tussen de bomen

 • pompy

  @ Jan, Ja daar had ik nog niet aan gedacht maar goeie keuze dan ;-)

 • Mels

  Bison,hier in Nederland leveren wij de beste kwaliteit in combinatie met hoge opbrengsten. Mede gedreven door de kostprijs maar meer door kennis en klimaat.
  Door de schaalgrootte elders blijft er met minder opbrengst toch voldoende over.
  Grondprijzen elders stijgen en je ziet dat er dan andere gewassen geteeld worden en er hogere opbrengsten gehaald(moeten)worden.bv Aardappels in Ontario waar dat eerder niet lukte of geen noodzaak had. Daarom ook dat het op PEI steeds moeilijker wordt om aardappels met financieel goed resultaat te telen. Ze moeten ver weg gebracht worden en soy en corn gaat wel maar is niet best daar.Er groeien toch ook steeds meer aardappels in Alberta.

 • Kees vd Berg

  Huizing Harvest doet veel nuttig werk voor de russische boeren. Dat verneem ik keer op keer van de boeren zelf hier in Rusland. Je moet je voorstellen dat veel boeren van de een op de andere dag van een ouwe russische trekker in een moderne trekker overstappen en dan meestal niet weten hoe je die nieuwe trekker 't beste tot z'n recht kan laten komen. Voor 't onderhoud van een trekker is 't meest gebruikte gereedschap in Rusland een voorhamer. Ook hier valt de boeren dus nog een hoop bij te leren. Nico Huizing laat de boeren meer rendement uit hun machines halen. En hij werkt inderdaad ook voor John Deere.

 • koestal

  Bij de Belarus werd eerder standaard een kist met gereedschap meegeleverd

 • Mels

  Ja met verschillende soorten en maten hamers.....

 • W Geverink

  Tja heb je een werkplaats vol met gereedschap inclusief alle maten hamers, moet het probleen aan je trekker verholpen worden door een broekie met puistjes in zijn gezicht met een laptop.

 • Mels

  W Geverink Ga der maar vanuit dat als je bij Huizing mag werken je echt wel wat moet kunnen hoor. En bij jullie in Ont. zal het niet anders zijn denk ik. Ik kan Bison wel begrijpen met zijn Belslasaruz. Geen monteur met een laptop te bekkennen het eerste uur....

 • ed12345

  Huizing eerstens heel intresant maar wat kun je uitrichten met een service wagen in een land zo onmetelijk als rusland Ik had altijd begrepen dat in e oude oostbloklanden juist heel goede monteurs waren of zijn juist door het ontbreken van onderdelen zij vaak in staat waren(zijn) om te repareren waar hier meestal vervangen wordt maar natuurlijk de nieuwe GPS en computer technologie is een ander verhaal

 • erpelteler

  Mels, in Alberta is de groei er wel zon beetje uit, de opbrengsten zijn hier wel het hoogst van heel canada, mede door irrigatie. Volgende keer toch beetje verder kijken dan PEI.

 • Mels

  Erpelteler. Daar wordt aan gewerkt. Heb begrepen dat jij rond Taber zit. Dit najar gaan wij naar Alberta. Kennissen bezoeken en vakantie.

 • erpelteler

  Ah! mooi. We beginnen rond 20 augustus te rooien, Kijk maar eens op YouTube bij 'erpelteler'

 • Mels

  Juist ja,als je goed gekeken hebt heb ik er al eens op gereageerd ;-). Prachtige filmpjes gemaakt daar. Helaas gaan wij naar boven ter hoogte van Red Deere en denk ik niet dat er tijd is om naar jou te koersen,net ff te ver,der gaan ook een paar kabouters mee ;-) Maar mocht je goeie tips hebben? Via boerderij contact leggen lukt en anders via een van de bloggers die mekaar allemaal kennen.Zie de wereldboeren.

Laad alle reacties (23)

Of registreer je om te kunnen reageren.