1 reactie

Meer marktkracht aardappelteler

Karin Oonk-Nooren
Het contracteerseizoen is voorbij. Telers hebben de oogst van 2007 grotendeels vastgelegd. Op de valreep hebben nog een paar telers kunnen profiteren van de nieuwe afzetvorm: de aardappelpolis.

Een leuk nieuw initiatief van LTO en Aviko Korteweg. Positief nieuws ook, na vele jaren is er eindelijk een concreet nieuwe vorm om aardappelen te verkopen. Komend seizoen wijst uit of de polis een succes is. Vooraf is de belangstelling van telers in ieder geval enorm

Maar dat is niet het enige nieuws van de afgelopen weken. Ook Theo Koekkoek, voorzitter vakgroep akkerbouw van ZLTO, had heel wat te vertellen in het vakdeel Akkerbouw. ZLTO wil tientallen miljoenen investeren in Aviko en Nedato om de positie van de aardappelteler te verbeteren.

Deze nieuwe ontwikkelingen bieden volop kansen de komende jaren in de aardappelsector. De positie van de teler zal sterker worden. Zeker nu POA en Bamm eindelijk hebben besloten om daadwerkelijk te gaan fuseren. Mijn advies aan aardappeltelend Nederland: profiteer van de nieuwe kansen en de betere marktkracht, dit zal zeker extra rendement en dus euro’s opleveren.

Nu de meeste contracten 2007 afgesloten zijn, de eerste aardappelen voor oogst 2007 al in de grond zitten en de laatste aardappelen van oogst 2006 gerooid zijn is het een mooi moment om deze weblog af te sluiten en volgende week met een nieuw onderwerp te beginnen. Telers, de handel en industrie: veel succes in het nieuwe aardappelseizoen.

« vorige | volgende »

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Vandenbroek

    Zo te zien en te horen hebben menig akkerbouw al de buit binnen! Niets is minder waar.We staan voor een explosie aan kosten( pootgoed,meststoffen, sproeistoffen, energie, lonen,enz...) Ik kan gewoon niets bedenken dat niet duurder wordt.De industie heeft overschot van gelijk om zo goedkoop mogelijk in te kopen op het moment dat het hun uitkomt.Met een contract "hangt" de boer af van de wil van de industie en dat is nu het pijnpunt: minder, ja véél minder contracteren en ze worden heus wel braver!

Of registreer je om te kunnen reageren.