Syngenta

Oogst onze ervaring

Syngenta is founding-partner van de Boerderij Beste Gewasbeschermer 2014 omdat het duurzaam produceren van voedsel het hart van onze bedrijfsfilosofie is. De Nederlandse landbouw is wereldwijd toonaangevend als het gaat om productie en kwaliteit van onze gewassen. Syngenta herkent de toenemende maatschappelijke roep naar het duurzaam produceren van voedsel en wil trendsettend zijn door met innovatieve producten, oplossingen en samenwerkingsprojecten te komen. Wij dragen onze boodschap steeds actiever uit naar producenten en consumenten onder de noemer “Grow more from less.” Boerderij Beste Gewasbeschermer 2014 is een prachtig initiatief om de nadruk te leggen op duurzaamheid in de agrarische sector. Door onze duurzaamheidsideeën actief over te brengen naar telers, proberen wij vanuit de sector als geheel een stem naar de consument te ontwikkelen. Met onze deelname bereiken we niet alleen telers, we richten ons tevens op scholen, universiteiten, maar ook op adviseurs en andere belanghebbenden. Vanuit deze motivatie stellen wij als hoofdprijs een Heliosec beschikbaar: onze praktische oplossing om afvalwater op verantwoorde wijze op te vangen en te verwerken.

Visie op gewasbescherming

Ons motto is “Bringing Plant Potential to Life.” Om het potentieel van planten tot volle wasdom te laten komen is een beschermde groei noodzakelijk. Dit betekent niet alleen chemische gewasbescherming, waar we als producent bekend om staan, maar ook de inzet van macrobiologie (zoals natuurlijke vijanden), microbiologie (zoals schimmels, feromonen en virussen). Gewasbescherming begint voor ons al bij de veredeling. Wij zijn in staat om aan nieuwe rassen eigenschappen toe te voegen waardoor gewassen minder chemie-afhankelijk worden. Door ons omvattende perspectief op de teelt kunnen wij inzichten uit veredeling, chemische gewasbescherming en biologische gewasbescherming op elkaar afstemmen. Dit leidt tot Optimale kruisbestuiving vanuit verschillende wetenschapsvelden. Omdat het registreren van chemische middelen steeds moeilijker wordt is deze geïntegreerde aanpak van het grootste belang voor de teler. Deze aanpak doen we graag met telers samen. Met name in het innovatieve Nederland.

De onderneming
Syngenta

Syngenta is een van ’s werelds toonaangevende bedrijven met meer dan 26.000 medewerkers in meer dan 90 landen met een gemeenschappelijk doel: Bringing plant potential to life. Door eersteklas onderzoek, mondiaal bereik en toewijding aan onze klanten helpen we opbrengsten te verhogen, het milieu te beschermen en de gezondheid en kwaliteit van leven te verbeteren. In Nederland werken zo’n 900 medewerkers aan de ontwikkeling, productie en verkoop van kwalitatief hoogwaardige zaden, stekken, jonge planten en gewasbeschermingsmiddelen. Met gewasbeschermingsmiddelen, zaden en innovatieve oplossingen helpt Syngenta telers over de hele wereld aan de groeiende vraag naar voedsel en brandstof te voldoen. Syngenta draagt bij aan de verbetering van gezondheid en de kwaliteit van leven.