Akkerbouw

Achtergrond

PotatoNL start vroege aardappelnotering met € 12

PotatoNL start seizoen 2019-’20 met de landelijke notering voor vroege aardappelen.

De startnotering voor vroege aardappelen (categorie 1) begint met € 10 tot € 12 per 100 kilo. De meest verhandelde aardappelen zijn onder andere de rassen Fontane en Innovator. De categorie 2 notering start met € 14 tot € 15 per 100 kilo. In deze notering zitten voornamelijk Agria’s.

Wekelijkse notering

PotatoNL begint het seizoen met de notering op woensdag, wat afwijkend is vergeleken met de voorgaande 2 seizoenen. Er is dit seizoen voor een wekelijkse notering gekozen, omdat het aanbod vrije aardappelen slinkt en daarmee ook de transacties.

Het prijsniveau ligt dit seizoen zo’n € 15 lager dan waarmee de notering een jaar geleden startte. De vraag vanuit het buitenland is sterk, maar de industrie is goed ingedekt met contracten. En als er meer aardappelen nodig zijn verloopt dat vaak via een handelaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.