Akkerbouw

Achtergrond 4 reactieslaatste update:2 aug 2019

Aardappelnotering termijnmarkt daalt bijna 10%

De aardappelnotering op de termijnmarkt in Leipzig sloot donderdag 1 augustus € 1,50 lager dan de vorige handelsdag op € 13,90 per 100 kilo. Daarmee daalt de notering bijna 10%.

De handelsdag begon donderdag met € 15 om vervolgens in de middag rond de € 14,50 te bewegen. Eind van de middag gleed de notering af naar € 13,50 om op € 13,90 de dag af te sluiten. Er werden 665 contracten verhandeld.

Weersomstandigheden

De notering voor het aprilcontract 2020 stond voor het laatst eind juni op een vergelijkbaar niveau. Het extreem warme en droge weer van vorige week zorgde dat de notering 23 juli piekte boven € 21. Zo hard als de notering steeg, zo hard is deze ook weer gedaald.

Prognose: termijnmarktprijs onder druk.

Laatste reacties

 • Limburger

  Een geweldig moment om nu in te stappen. Dus om te kopen. Blijkbaar hebben niet veel boeren de financiële middelen om mee te doen op de termijn markt. Wel zijn er bij de industrie weer veel klikcontracten afgesloten. En de aardappelindustrie heeft op haar beurt weer veel termijncontracten verkocht op de termijn markt. Mooie samenwerking van o.a. DCA en AVIKO.

 • Limburger

  Geen wonder dat de termijnmarkt dan ook zakt. Mooie boel. Het is gewoon om te huilen al die manipulatie.

 • maxisprint

  vergeet niet het risico als je nu in stap: augustus is de groeimaand van aardappelen

 • boer jos

  Daarom kun je nu instappen, heel wat percelen groeien niet meer. En hitte en droogteschade is er overal wel iets, dus ze zijn ook verouderd en de meeste zullen niet veel meer groeien.

Of registreer je om te kunnen reageren.