Akkerbouw

Achtergrond

USDA verwacht lagere Russische tarweoogst

De tarweproductie is door het Amerikaanse landbouwministerie (USDA) naar beneden aangepast.

Dat blijkt uit de laatste maandprognose van het Wasde-rapport, dat op 11 juli is verschenen. In de juli-publicatie wordt de wereldwijde tarweproductie met ruim 9 miljoen ton naar beneden bijgesteld naar ruim 771 miljoen ton tarwe. De daling komt voornamelijk omdat de productie in Rusland ten opzichte van de juni-prognose van 78 miljoen ton naar 74,2 miljoen ton is aangepast. Deze schattingen zijn overigens op basis van zelfstandige analisten. Het definitieve cijfer wordt later in het seizoen bekend gemaakt.

Eindvorraad daalt

De eindvoorraad van tarwe in de wereld daalt voor seizoen 2019-’20 naar 286 miljoen ton. Dat is een daling van bijna 8 miljoen ton. Voor mais is de eindvoorraad juist naar boven aangepast met ruim 8 miljoen ton. Er worden hogere oogstopbrengsten verwacht in de Verenigde Staten en Oekraïne voor seizoen 2019-‘20.

Geen verrassingen

Ook bracht het USDA 11 juli de definitieve areaalcijfers uit voor de Verenigde Staten. De nieuwe publicatie bracht geen verrassingen met zich mee. Het Amerikaanse maisareaal komt in 2019 uit op 37,11 miljoen hectare en is daarmee vrijwel onveranderd gebleven. Voor mais werd eind maart het ingezaaide areaal in 2019 op 37,6 miljoen hectare geschat in het Prospective Plantings-rapport.

De productie van wintertarwe is vrijwel gelijk gebleven. Voor durumtarwe daalde de oogstverwachting voor 2019 in de VS wel met 25% ten opzichte van 2018.

Of registreer je om te kunnen reageren.