Akkerbouw

Achtergrond

Telersprijzen peen zakken, niveau blijft hoog

De peenmarkt is wat rustiger gestemd dan voorgaande weken.

De telersprijs zakt naar gemiddeld € 30 per 100 kilo voor B-peen. De meeste peen blijft in Nederland. Omdat het prijspeil toch nog relatief hoog ligt worden bij telers die nog peen hebben geen grote volumes tegelijk gekocht. Daaronder zijn er die nu eieren voor hun geld kiezen en de voorraad verzilveren. Veel boeren zijn overigens los, er is nog bewaarpeen voor een paar weken.

Oost-Europa

De voornaamste exportbestemmingen zijn momenteel Oost-Europa en de verwerkende industrie in Duitsland. Belgische verwerkers hebben al voldoende ingekocht en draaien deze weken hun voorraad weg. Daarna kunnen ze er voor kiezen over te gaan op vroege Franse peen. In de Bordeaux-streek is het rooien begonnen.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van peen vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Peen overzicht
B-peen Emmeloord
Bio-peen Emmeloord
Schalenpeen Emmeloord
B-peen Middenmeer
C-D-peen Middenmeer

Of registreer je om te kunnen reageren.