Akkerbouw

Achtergrond

Aardappelprijzen stijgen, maar langzaam

De prijzen voor aardappelen stijgen, maar niet in sneltreinvaart.

Dinsdag 14 mei meldde het Belgische PCA een vaste markt voor fritesgeschikt. Meerdere verwerkers blijven actief op de markt, aldus PCA. Ook voor exportaardappelen is een goede vraag, bij weinig aanbod. De noteringen stegen aan de onderzijde. Per saldo werd Bintje € 1,50 per 100 kilo duurder, Fontane en Challenger plussen € 1.

In Nederland geeft PotatoNL de grootste prijsstijging te zien bij de aardappelen voor de productie van verse frites, met € 2 aan de onderzijde, naar € 32 tot € 36. De fritesaardappelen voor Nederland, België en Duitsland zijn gemiddeld € 0,50 duurder verkocht, maar er waren erg weinig transacties. De verwerkers kopen zo min mogelijk bij.

Prognose: prijsstijging.

Of registreer je om te kunnen reageren.