Akkerbouw

Achtergrond

Prijzen peen houden stand op kalme markt

Stabiele prijzen, maar een kalme handel, dat is het beeld dat de peenmarkt momenteel biedt.

De betere kwaliteiten gaan naar Duitsland en naar België, voor telersprijzen tussen € 32 en € 33. Er wordt veel gekocht op kistprijzen, deze dagen tussen de € 125 en € 225 per kist, afhankelijk van kleur, kwaliteit en kilo’s. Dat komt neer op telersprijzen tussen € 32 tot € 33 voor de top en € 26 en € 27 voor de mindere partijen. Deze worden wel opgenomen door Noord-Hollandse verwerkers, die meer afzet hebben in het segment voor de lagere kwaliteiten (Oost-Europa).

Kwaliteit peen matig

In het algemeen is de peenkwaliteit in deze fase van het seizoen al aan de matige kant. Het product heeft duidelijk gevolgen van de droogte- en hittestress van afgelopen zomer. De echte piek in de verkopen moet nog komen, in april en mei.

Er wordt al uitgekeken naar de nieuwe oogst vanuit Israël. Daar is al behoorlijk volume te koop, maar levering binnen de EU is nog nauwelijks aan de orde. Ook in Zuid-Europa (Portugal, Italië) is al wel vroege peen verkrijgbaar.

Prognose: rustig

Meer informatie over de prijzen van peen vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Peen overzicht
B-peen Emmeloord
Bio-peen Emmeloord
Schalenpeen Emmeloord
B-peen Middenmeer
C-D-peen Middenmeer

Of registreer je om te kunnen reageren.