Akkerbouw

Achtergrond

Duitsers, Britten en Israëli grootste uienkopers

In week 8 is bijna 10.650 ton uitgevoerd; een fractie minder dan voorgaande week.

De bestemmingen Duitsland, Groot-Brittannië en Israël waren in de derde volle week van februari de voornaamste bestemmingen voor Nederlandse exportuien. Dat blijkt uit de jongste, voorlopige cijfers van GroentenFruit Huis.

Export gemiddeld 10.800 ton per week

In totaal is er in week 8 een volume van bijna 10.650 ton uitgevoerd. Dat is een fractie minder dan de voorgaande week. De export bedroeg in de periode na de jaarwisseling gemiddeld 10.800 ton per week.

In de voorgaande 4 seizoenen was dat tweemaal zoveel. Het dit oogstjaar hoge prijspeil is daar debet aan. In de genoemde periode komt normaal gesproken de afzet binnen de EU sterk opzetten, dat is tot nog toe beperkt gebleven tot Duitsland, dat de ‘normale’ voorjaarsafname heeft verdubbeld ten opzichte van voorgaande jaren.

Britten wederom stabiele afnemer

Groot-Brittannië staat te boek als een stabiele afnemer van Nederlandse uien. Dat is tot nog toe ook de gang van zaken. De Britten zijn ook dit seizoen goed voor afname van ruim 2.100 ton Nederlandse uien per week. Israël heeft een slechte eigen uienoogst gehad.

Of registreer je om te kunnen reageren.