Akkerbouw

Achtergrond

Hogere Spunta-prijs door beperkte beschikbaarheid

De beurs in Middenmeer verhoogt deze week de notering voor Spunta-pootgoed klasse E maatsortering 28/55 met € 2 naar € 58 per 100 kilo. De notering staat daarmee € 3 hoger dan een jaar geleden in dezelfde week werd genoteerd.

Het pootgoed is Egypte-geschikt, wat betekent dat een strengere norm dan de NAK-norm wordt gehanteerd. Het zijn voornamelijk afnemers van overzeese gebieden die de blanke Spunta klasse E kopen. De beschikbaarheid van deze Spunta’s is krap. Deels omdat een gedeelte van het pootgoed laat is gerooid en nog niet huidvast is. Ook loopt de nacontrole achter, wat het aanbod krap maakt. Daarbij zijn er ook veel hercontroles. Deze vertragingen zijn niet zomaar opgelost, waardoor de verwachting is dat de opwaartse prijsdruk blijft.

Of registreer je om te kunnen reageren.