Akkerbouw

Achtergrond

Lagere uienprijzen vanwege rustige handel

De handel in uien is zeer rustig en dat is deze week terug te zien in de eerste notering van 2019 van de telersbeurs in Goes.

De notering voor uien kleiner dan 30% grof daalt met € 1 naar € 30 tot € 38 per 100 kilo vergeleken met de laatste notering in 2018 (18 december). Voor uien 30% tot 60% grof wordt € 1,50 lager genoteerd op € 40 tot € 45 per 100 kilo.

Grove uien worden in het Zuidwesten al weken niet meer verhandeld, omdat deze niet voorradig zijn. Hierdoor wordt voor deze categorie niet genoteerd. De export is met het wegvallen van West-Afrikaanse landen moeilijk. Verwerkers die voornamelijk op Afrika werkten hebben daardoor minder te doen dan anders.

Prognose: stabiele uienprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.