Akkerbouw

Achtergrond

Het blijft rustig op de peenmarkt

Het is ook deze week redelijk rustig op de peenmarkt.

De meeste spoelerijen draaien nog steeds eigen partijen peen. Sommige partijen zijn minder van kwaliteit en moeten wat sneller weg. Daardoor wordt er op de korte termijn weinig bijgekocht. Maar ook op de langere termijn is het rustig qua transacties.

Dure voorraden

De af landpeen ging rond € 24 tot € 25 per 100 kilo weg, waardoor het prijsniveau voor bewaarpeen relatief hoog ligt. Voorraden zijn daardoor duur. Dat maakt dat verwerkers voorzichtig zijn met nieuwe aankopen. Op langere termijn is de verwachting dat de vraag wel loskomt, deels omdat Duitse voorraden lager uitvallen.

Prognose: stabiele peenprijzen.

Meer informatie over de prijzen van peen vind je in Boerderij op Maat:  

B-peen Emmeloord
Bio-peen Emmeloord
Schaaltjespeen Emmeloord
B-peen Middenmeer
C-D-peen Middenmeer

Of registreer je om te kunnen reageren.