Akkerbouw

Achtergrond

Meer handel in rode uien

De beurs in Emmeloord start deze week met een notering voor rode uien 30% tot 60% grof met € 20 tot € 25 per 100 kilo.

De beurs in Emmeloord start deze week met een notering voor rode uien 30% tot 60% grof met € 20 tot € 25 per 100 kilo. Voor deze fijne sortering is deze week wel handel gedaan, wat vorige week nog niet het geval was. De notering voor rode uien 60% grof stijgt met 50 cent naar € 25 tot € 30 per 100 kilo.

Beperkt aanbod rode uien

De prijs voor grove uien loopt iets op, omdat het aanbod beperkt is. Er wordt wel gesproken over hogere transacties, maar bij gebrek aan bewijs heeft de beurs deze niet meegenomen. In de polder vallen de uienopbrengsten toch ook meer tegen dan eerder werd gedacht. Hierdoor is de verwachting dat voor grove uien de prijzen kunnen stijgen.

Prognose: stabiel tot stijgende prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.