Akkerbouw

Achtergrond

Grove peen sluit bewaarseizoen af

De laatste B-peen uit bewaring is deze week zo goed als verkocht.

De partijen B-peen zijn op het niveau van de laatste beursnotering van Emmeloord (week 22) verkocht, tussen € 30 tot € 45 per 100 kilo. De laatste partijen worden volgende week nog opgehaald, maar voor de handel zijn alleen grovere partijen peen beschikbaar.

Afnemers in Duitsland hebben een paar maanden geleden, op het moment dat duidelijk werd dat Spanje minder peen beschikbaar had, prijsafspraken gemaakt met Israël. Hierdoor ontvangen Duitse retailers voldoende peen, mede omdat de verkoop iets achterblijft. Dat komt omdat consumenten minder peen kopen bij hoge temperaturen.

Prognose: stabiele peenprijzen.

Meer informatie over de prijzen van peen vindt u in Boerderij op Maat:  

B-peen Emmeloord
Bio-peen Emmeloord
Schaaltjespeen Emmeloord
B-peen Middenmeer
C-D-peen Middenmeer

Of registreer je om te kunnen reageren.