Akkerbouw

Achtergrond

Agria-prijs staat stabiel op € 7 aan de bovenkant

Aardappelprijzen komen nauwelijks tot niet van hun plek. Agria’s voeren de boventoon met hogere prijzen dan Fontane en Innovator.

Er komt geen beweging in de aardappelmarkt. De markt blijft op een laag niveau doorkabbelen. De lichte opleving op de termijnmarkt in Leipzig van begin vorige week naar € 5 per 100 kilo hield de aardappelnotering voor het aprilcontact 2018 niet vast. Op donderdag 11 januari stond de notering op € 4,90 per 100 kilo. Ook de cashsettlementprijs blijft in de tweede week van het nieuwe jaar onbewogen op € 3,80 per 100 kilo staan.

PotatoNL noteerde vorige week donderdag 11 januari voor fritesgeschikt (categorie 1) op € 2,75 tot € 4,75 per 100 kilo. Dat is een daling van € 0,25 ten opzichte van de notering op dinsdag (9 januari). De bovenkant van de overige fritesnotering (categorie 2) wordt gezet door Agria’s, al is de handel nihil. Het Belgische Belgapom noteert nog steeds niet, bij gebrek aan transacties. De enige actie op de aardappelmarkt komt vanaf de exportkant waar wel hoeveelheden worden verhandeld, al is het voor kleine prijzen.

Prognose: flauwe stemming.

Of registreer je om te kunnen reageren.