Akkerbouw

Achtergrond 563 x bekeken

China koopt record aan sojabonen

China importeert dit seizoen een record van 95 miljoen ton.

Deze schatting van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) in de Wasde-prognose is 1 miljoen ton hoger dan in augustus. China is de grootste koper op de wereldmarkt. Nummer twee is de EU met een import van 14,5 miljoen ton.

Wereldproductie sojabonen stijgt

De wereldproductie aan sojabonen stijgt ruim 1 miljoen naar 348,4 miljoen ton. Maar het USDA verhoogt ook het verbruik in de wereld met 1 miljoen naar 344,3 miljoen ton. De eindvoorraad valt met bijna 98 miljoen ton net zo hoog uit als in de augustusprognose.

De grotere sojaoogst komt voor rekening van de VS. Het land oogst dit jaar 120,6 miljoen ton sojabonen. Dat is 1,4 miljoen ton meer dan het USDA in augustus verwachtte.

Of registreer je om te kunnen reageren.