Akkerbouw

Achtergrond

SESvanderHave opent nieuw R&D onderzoekcentrum

Voor onderzoek naar suikerbieten heeft bietenzaadbedrijf SESVanderHave een nieuw R&D onderzoekscentrum gebouwd.

Een investering van €20 miljoen. Het dinsdag 6 september geopende SESVanderHave Innovation Center (SVIC) in Tienen (België) is vier voetbalvelden groot, beschikt over 13.000 vierkante meter serres en bijna 2.000 vierkante meter laboratoria. In het centrum huizen ruimtevragende afdelingen als teelt- en ziekteonderzoek.

'Sneller nieuwe en betere rassen op de markt'

Met de nieuwe technieken in het SVIC kan SESVanderHave sneller en meer jonge planten onderzoeken, stelt Rob van Tetering, directeur van het zaadbedrijf. “Dit SVIC is van cruciaal belang voor onze onderneming en de suikerindustrie. Het vergroot onze capaciteiten waardoor we sneller nieuwe en betere rassen op de markt kunnen brengen: suikerbieten met een hogere opbrengst en een betere ziekteresistentie die minder afhankelijk zijn van pesticiden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.