Akkerbouw

Achtergrond 1917 x bekeken 1 reactie

Bandbreedte zaaiuien af land wordt groter

De prijzen van zaaiuien af land zakken aan de onderkant op de beurs in Emmeloord. Zowel voor 30% grof als 60% grof noteert de beurscommissie €1 lager op €10 tot €13,50 per 100 kilo.

De reden van de prijsverlaging is dat er partijen uien vanaf zandgrond uit Drenthe zijn gekocht. Voor die uien wordt een lagere prijs betaald, mede doordat de transportkosten hoger liggen.

Afrika koopt volop uien

Sinds de opening van de grens in Senegal is Afrika volop uien aan het kopen. Al loopt de vraag deze week ietwat terug. Omdat er flink wat uien naar Senegal zijn gegaan, wordt daar eerst bekeken wat handelaren er op de eigen markt kunnen verkopen.

Volumes zaaiuien beperkt

Er zit iets druk op de markt, omdat de plantuien weg moeten nu het aanbod zaaiuien toeneemt. De volumes zaaiuien zijn nog beperkt. Het kan zijn dat er komende weken iets prijsdruk ontstaat op de fijnere uien, doordat de eerste partijen zaaiuien nog niet zo grof zullen zijn. Toch vindt de afzet van fijnere zaaiuien altijd wel zijn weg in verre bestemmingen. Landen die uien over zee ontvangen, vragen om zaaiuien in verband met de betere kwaliteit dan plantuien. Overigens is de kwaliteit van de plantuien prima op het moment.

Brazilië vraagt wel prijzen op, maar dat lijkt informatief te zijn. De Brazilianen geven aan dat ze wellicht in december aan de markt komen.

Prognose: rustige stemming.

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u in Boerderij op Maat:  

Uien Emmeloord
Uien Goes
Uien Middenmeer
Plantuien af land Goes

Eén reactie

  • rj.scheper1

    Dat die domme zandboertjes ook met uien beginnen. ...... pffff
    Staan mooie uien hier in Drenthe hoor!

Of registreer je om te kunnen reageren.