Akkerbouw

Achtergrond 2247 x bekeken

Prijs fritesgeschikt daalt in rustige markt

De bandbreedtes van de noteringen van fritesgeschikte aardappelen versmallen. In de voorgaande week waren er uitschieters in de markt.

Dat is terug te zien in de aardappelnoteringen die deze week aan de bovenkant dalen. De notering fritesgeschikt daalde fors voor verwerking Nederland, Duitsland en België op de beurs in Emmeloord. De Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) verlaagt ook de notering voor fritesgeschikt aan de bovenkant. De onderkant trekt omhoog.

Specifieke vraag naar rassen

Deze week zijn geen zaken gedaan op €30 per 100 kilo, wat de voorgaande week wel het geval was. In de voorgaande week zijn een aantal partijen Ramos verhandeld op €30 per 100 kilo. Het lijkt erop dat de specifieke vraag naar bepaalde aardappelrassen de prijs komende weken kan laten schommelen. Voor exportaardappelen wordt wel €30 per 100 kilo betaald.

Weinig vrije aardappelen in de markt

Hier en daar komen nog partijen tevoorschijn als er doorgevraagd wordt, maar de vrije aardappelen liggen zeker niet meer voor het oprapen in de markt. De industrie werkt voornamelijk vanuit de eigen voorraad, waardoor de vraag minder sterk is. Ze koopt wel wat bij, maar het gaat niet meer om hele grote hoeveelheden.

De vraag naar Bintjes neemt langzaamaan af. Het Belgische Belgapom noteerde mede daardoor €2,50 lager op €17,50 per 100 kilo.

Prognose: rustige stemming.

Of registreer je om te kunnen reageren.