Akkerbouw

Achtergrond

Stijgende aspergeprijzen geven hoop op meer

Het weekend na Hemelvaart zorgde voor een kentering in de prijsvorming van asperge. Werden voor 5 mei nog prijzen in de dubbele cijfers genoteerd, vanaf 9 mei was dat voor dit seizoen definitief verleden tijd.

De verwachting is dat de prijzen zich na de dip net na Pinksteren weer zullen herstellen op een niveau van €4 tot €5 voor de beste kwaliteit.

Werden bij ZON fruit & vegetables op 6 mei voor de sortering AA I-S nog prijzen van €10,10 geklokt, dan was dat op 9 mei met €5,15 nog slechts de helft. Daarna ging het verder bergafwaarts met prijzen van €4,15 op 10 mei en tussen €3,60 en €3,82 in de rest van de week. Afgelopen dinsdag (na Pinksteren) zakte de prijs door een verklaarbare grotere aanvoer tot een dieptepunt van €1,83. Een dag later kroop de prijs met €3 weer enigszins uit het dal en vandaag werd €3,35 geklokt. De verwachting is dat deze ontwikkeling doorzet.

The Greenery

Bij The Greenery werd voor de sortering AA X-Wit op 6 mei nog €10,45 geklokt, om op 9 mei te zakken naar €5,50. In de dagen daarna schommelde de prijs rond €4. Ook hier de dip op de dinsdag na Pinksteren, met €2,65 euro. Gisteren steeg de prijs licht, vandaag verder naar €3,55. Voor AA I-S werd dinsdag €2,70 betaald en woensdag €2,95.

Prognose: Licht stijgende prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.