Akkerbouw

Achtergrond

Emmeloord lager in stijgende markt

De notering voor fritesgeschikte aardappelen in Emmeloord noteert deze week lager dan vorige week. De prijs zakt met 38 cent naar €15 tot €20 per 100 kilo. Opvallend, want de tendens is stijgend.

De prijzen van Agria's en Innovators zijn de laatste tijd flink zijn gestegen, hierdoor zijn er deze week drie grote partijen van het ras Maritieme opgekocht. Deze transacties zorgden voor een daling van €1 aan de onderkant van de fritesgeschikte aardappelnotering. Eerder deze week noteerde de telersbeurs in Goes en het Belgische PCA/Fiwap hoger voor fritesgeschikte aardappelen.

Einde seizoen wellicht meer vraag uit buitenland

De vraag vanuit het buitenland kan eind van het seizoen aantrekken. De hoeveelheid bewaaraardappelen die Duitsland op voorraad heeft is niet fors, waardoor later wellicht een beroep wordt gedaan op de Nederlandse voorraad. Daar komt bij dat het Verenigd Koninkrijk nu al interesse toont, omdat de eigen oogst niet zo groot is. Die vraag betreft topkwaliteit qua grootte en bakkleur voor de aardappelen die gebruikt worden voor Fish & Chips.

Prognose: vaste stemming.

Of registreer je om te kunnen reageren.