Akkerbouw

Achtergrond 1619 x bekeken

Aardappelmarkt voelt vriendelijker aan

Er wordt iets meer geïnformeerd door handelaren bij telers, daardoor voelt de stemming wat vriendelijker aan. Het poten loopt vertraging op in Noordwest-Europa door het natte weer. Mede daardoor is iets meer optimisme in de markt ontstaan onder de telers.

Desondanks daalde afgelopen week op de beurs in Emmeloord de notering voor fritesgeschikt. De daling kwam met name doordat er de laatste weken geen zaken zijn gedaan voor Bintje, waar er vorige week een aantal gedane transacties zijn meegenomen in de notering.

Voor verwerking in Nederland, Duitsland en België (categorie 1) zakte de notering met 38 cent naar €14 tot €16,25 per 100 kilo. De bovenkant steeg licht ten opzichte van de voorgaande week. De Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) verhoogt de fritesnotering met 50 cent aan de onderkant en noteren op €14,50 tot €18 per 100 kilo.

Cashsettlementprijs gelijkgebleven

Het aprilcontact op de termijnmarkt in Leipzig heeft deze week standgehouden rond €15 per 100 kilo. Termijnmarkt en cashsettlement moeten nu bij elkaar komen. Deze week bleef de cashsettlementprijs gelijk op €14,10 per 100 kilo. Daarmee ligt deze prijs €1 van de termijnmarktnotering af.

Prognose: rustige aardappelmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.