Akkerbouw

Achtergrond laatste update:4 mrt 2016

Uienhandel vrij rustig deze week

De stemming in de uienmarkt blijft deze week flauw, doordat het aanbod groter is dan de vraag.Maar de stemming is beter dan vorige week.

Er zijn deze week niet veel uien verhandeld, al lijkt er eind deze week weer wat meer te gaan gebeuren. De prijzen van de middelmaat gingen vorige week wat onderuit, waardoor er voor verwerkers en sorteerders geen marge meer opzit. De marges moeten gehaald worden van de partijen grove uien. Op de beurs in Emmeloord blijft de prijs voor uien 30 procent grof stabiel op €16 tot €18 per 100 kilo. De beursprijs voor uien 60% grof is in Emmeloord gedaald met 50 cent naar €16 tot €19 per 100 kilo. Eerder deze week gingen de prijzen voor zaaiuien al omlaag op de telersbeurs in Goes en in Middenmeer.

Iets vraag uit Europa en Brazilië

De zwakke vraag komt uit een iets bredere hoek vergeleken met vorige week. Er komt wat vraag uit Europa. Ook Brazilië neemt wat uien af, maar niet alle partijen zijn kwalitatief voldoende om in daar af te zetten. De hoge kwaliteitseisen die Duitsland stelt aan de uien kunnen lastig beantwoord worden, waardoor er vrijwel niets die kant opgaat. Over 2 weken komen de eerste containers met nieuwe uien uit Nieuw-Zeeland aan, daarna is Duitsland hier helemaal niet meer aan de markt.

Prognose: prijshoudende stemming.

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Uien Emmeloord
Rode uien Emmeloord
Bio-uien Emmeloord
Uien Goes
Uien Middenmeer
Uien Leeuwarden

Of registreer je om te kunnen reageren.