Akkerbouw

Achtergrond 1777 x bekeken

Uitvoer van uien verloopt iets stroever

De afzet van uien verloopt deze week iets rustiger. De voorraden bij sorteerbedrijven zijn voldoende waardoor er deze week minder is verhandeld.

De telersbeurs in Goes verlaagde aan de onderkant de noteringen voor beide groftes met een kwartje naar €18,25 tot €20 per 100 kilo. De beurs in Emmeloord verlaagt de noteringen iets aan de bovenkant, maar er zijn deze week weinig transacties gedaan.

Zoeken naar betere partijen

Partijen uien met goede kwaliteit zijn niet volop beschikbaar. Het blijft zoeken naar de betere partijen, mede doordat er steeds vaker watervellen en koprot op het toneel verschijnen.

Export wat moeizamer

De export van uien is dit seizoen tot dusverre meer dan soepel verlopen. Momenteel loopt de uienexport iets minder vlot. Senegal neemt geen uien meer af. De meeste partijen worden naar Brazilië verscheept. Een harde eis van het land is dat de kwaliteit goed is. Niet alle partijen kunnen aan deze kwaliteitseis voldoen, waardoor de export deze week ietwat terughoudend verloopt.

Handel trekt binnenkort aan

De uitvoer binnen Europa is nog rustig. De verwachting is dat na de beurs Fruit Logistica de handel wat meer gaat aantrekken. Op de beurs, die deze week in Berlijn wordt gehouden, worden veel zaken gedaan.

Prognose: rustige stemming.

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Uien Emmeloord
Rode uien Emmeloord
Bio-uien Emmeloord
Uien Goes
Uien Middenmeer
Uien Leeuwarden

Of registreer je om te kunnen reageren.