Akkerbouw

Achtergrond

Campagne HAK leidt tot groei bonenmarkt

De reclamecampagne ‘Bonen erbij’ van HAK heeft volgens de groentefabrikant geleid tot 18% stijging van het verkoopvolume en een groei van 15% voor de totale bonenmarkt.

De campagne, met kok Herman den Blijker als boegbeeld, ging begin 2015 van start. Hiermee wordt ingespeeld op de wetenschap bij consumenten dat peulvruchten gezond en lekker zijn, maar de moeite die het kost om ze vaker op het menu te zetten.

Vakprijs: zilveren Effie

HAK wil de bonenconsumptie verder laten groeien. Marketing- en innovatiedirecteur Nicole Freid: “We zijn nog lang niet klaar met bonen. We verwachten dat onze producten in stazak de groei in peulvruchten verder stimuleren.”

HAK won deze week een zilveren Effie (vakprijs voor de marketing- en reclamebranche) voor de campagne ‘Bonen erbij’. Het bedrijf sleepte die tweede prijs binnen vanwege de effectiviteit van de campagne.

Of registreer je om te kunnen reageren.