Akkerbouw

Achtergrond 2895 x bekeken 1 reactie

Hoe loopt de aardappeloogst bij u?

Het blijft op veel plaatsen droog en de aardappeloogst stagneert. Oktober is normaal gesproken de maand voor de hoofdoogst van consumptie-aardappelen, maar nu moeten fritesfabrieken aardappelen van ver halen om volop te kunnen blijven draaien.

Deze eerste week van oktober wordt nog maar mondjesmaat gerooid. Op de klei is de grond de droog en te hard om de aardappelen kluitenvrij onbeschadigd uit de grond te krijgen. Wie kan beregenen, beregent om de grond zeefbaar te krijgen.

Vul de enquête in en lees later ook hoe het er bij uw collega's voorstaat.

Eén reactie

  • Videofarmer

    Dit is wel heel uitzonderlijk maar hier in Australie (west australie) is het juist veel natter dan voorheen en soms erg koud voor deze streek de granen zijn er door elkaar daarom wel beter. Er zijn farmers die al spreken van hoge opbrengsten tot 5 ton maar ze hebben ook de geluiden gehoord uit Rusland met als gevolg lagere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.