Akkerbouw

Achtergrond 1512 x bekeken

Prijs iets omhoog op actieve peenmarkt

De peenprijzen zijn deze week iets aan het stijgen. De vraag naar B-peen van goede kwaliteit voor directe levering is iets aangetrokken. Daardoor is er wat meer actie in de handel. Het gros van de B-peen wordt rond €21 per 100 kilo verkocht.

De beurscommissie in Emmeloord heeft de prijs van B-peen verhoogd met €1 naar €18 tot €22 per 100 kilo. Ook de beurs in Middenmeer verhoogde de peenprijs. In dezelfde periode vorig jaar werd zo'n €10 minder betaald voor B-peen.

De vraag vanuit Duitsland trekt meestal rond de kerstperiode al aan, maar dit seizoen bleef de vraag een beetje uit. Duitse supermarkten hebben nu actieweken, waardoor er deze week voor het eerst wat meer actie is. Het is afwachten of deze vraag komende week blijft. Het koude weer in het oosten van Europa, waar 1,5 week geleden temperaturen van 20 graden onder nul gemeten zijn, zorgt voor een vaste stemming op de markt.

Goedkopere exportpartijen

Er is ook wat aanbod van peen die niet goed in de koelcel te houden is en daarom sneller weg moet. Deze exportpartijen worden voor €15 tot €16 per 100 kilo verkocht. Partijen die niet geschikt zijn voor export gaan voor nog minder weg.

De peen gaat momenteel voornamelijk naar Duitsland, België en binnenlandse verwerkers.

Prognose: vaste stemming.

Meer informatie over de prijzen van peen vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
B-peen Emmeloord
Bio-peen Emmeloord
Schaaltjespeen Emmeloord
B-peen Middenmeer
C-D-peen Middenmeer

Of registreer je om te kunnen reageren.