Akkerbouw

Achtergrond 1113 x bekeken

Peenhandel trekt nog niet aan

De handel in peen is nog niet echt van de grond gekomen in het nieuwe jaar. Hoewel dit wel de verwachting was, blijft het na de jaarwisseling erg rustig. Zowel de beurscommissie in Middenmeer als in Emmeloord noteert dan ook stabiel voor peen.

De verwachting is dat door het koude weer in Oost-Europa de afzet de komende weken gaat stijgen.

De kwaliteit kan de komende maand steeds slechter worden, wat vaak het geval is in deze periode van het jaar. Bij enkele partijen komt ringrot om de hoek kijken, waardoor deze niet meer geschikt zijn voor de verkoop.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van peen vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
B-peen Emmeloord
Bio-peen Emmeloord
Schaaltjespeen Emmeloord
B-peen Middenmeer
C-D-peen Middenmeer

Of registreer je om te kunnen reageren.