Akkerbouw

Achtergrond 4 reacties

Hebt u het nieuwe aardappelcontract al gezien?

De fritesfabrikanten gaan de komende weken de boer op met de aardappelcontracten voor teeltjaar 2016. Gezien de huidige marktsituatie en de eerste summiere informatie die naar buiten komt, lijkt het erop dat er door de grote vier fritesfabrikanten qua prijzen en leveringsvoorwaarden geen grote veranderingen worden doorgevoerd.

Met het afsluiten van een vasteprijscontract hebben telers de zekerheid van een gegarandeerde aardappelprijs. Ze kunnen van tevoren bepalen of ze voor de geboden prijs willen telen. Daarnaast geeft een contract de zekerheid dat er een afnemer is voor de aardappelen.

Daar staat tegenover dat telers met het afsluiten van een vasteprijscontract bij een grote vraag niet profiteren van hogere marktprijzen.

Boerderij is benieuwd wat fritesaardappeltelers bij het afsluiten van vasteprijscontracten gaan doen.

 

Annet Smale en Luuk Meijering 

Laatste reacties

 • pinkeltje

  Wat zou de fritesaardappelteler bij het afsluiten van een vasteprijscontract anders willen doen dan een handtekening te zetten?

 • henkdrift1950

  Hij heeft gewoon ut lef niet om tegen de grote mannen nee te zeggen, angsthazen noemt men zulke mensen.
  zegt n ouwe knol

 • Tiny1946

  Geen contract tekenen geen aardappelen verbouwen laat ze barsten die gangsters

 • noorloos

  henkdrift1950 en tiny1946 telen jullie zelf ook aardappelen?
  ik snap in de wereld niet waarom de meeste mensen zich enorm druk maken over wat een ander doet zoals een contract tekenen ik denk dat de meeste boeren zelf goed weten of het kan of het niet kan met de huidige contract voorwaarden om te tekenen en het woord angsthazen vindt ik persoonlijk zeer ongepast.

Of registreer je om te kunnen reageren.