Akkerbouw

Achtergrond

Aardappelprijs fritesgeschikt stijgt iets

Net na de jaarwisseling bleef het nog rustig, maar in de afgelopen week begon de aardappelmarkt toch in beweging te komen.

De prijzen op de beurs in Emmeloord en de telersbeurs in Goes stegen afgelopen week licht. Er worden partijen met heel goede kwaliteit verkocht voor hogere prijzen dan genoteerd. De markt komt niet mee. De industrie blijft nog rustig met inkopen, omdat ze voldoende meeleveraardappelen hebben.

VTA noteert stabiel, Belgapom verhoogt prijs

Bij onvoldoende gedane transacties voor hogere prijzen noteert de Verenigde Telers Akkerbouw deze week stabiel op €11,50 tot €16 per 100 kilo. Het Belgische Belgapom verhoogt de notering met 50 cent voor Bintje naar €10 per 100 kilo.

Prijs aprilcontract Leipzig stijgt

De stemming is beter aan het worden, blijkt uit de termijnmarktnotering in Leipzig. Deprijs van het aprilcontract is aan het stijgen. De notering sloot op donderdag 14 januari op €16,90 per 100 kilo. Vergeleken met een week eerder is de prijs €1,50 gestegen.
Opvallend is de belangstelling voor kopen op lange termijn. Op de termijnmarkt in Leipzig wordt de afgelopen weken iets meer gehandeld in het junicontract voor 2016.

Prognose: vaste stemming.

Of registreer je om te kunnen reageren.