Akkerbouw

Achtergrond 2307 x bekeken 1 reactie

Uienprijs blijft in de benen

Door het buiige weer verloopt de uienoogst rustig. Het aanbod is daarom niet groot. De verschillende beursnoteringen in Nederland laten een prijshoudende stemming zien.

Zowel op de beurs in Goes als Middenmeer blijft de notering voor zaaiuien af land op hetzelfde niveau als de voorgaande week met €13 tot €15,50 per 100 kilo.

Prijshoudende stemming Emmeloord

Op de beurs in Emmeloord wordt voor uien 30% grof af land voor de vierde week op rij stabiel genoteerd tussen €13 tot €14 per 100 kilo. Voor uien 60% af land daalt de prijs aan de bovenkant met €1 naar €14 tot €15 per 100 kilo. Voor uien droog uit de schuur wordt meer betaald, benadrukt de noteringscommissie. Ondanks de verlaging van de bovenkant van de notering is ook op de beurs in Emmeloord sprake van een prijshoudende stemming.

Export loopt goed door

De export blijft nog prima doorlopen. Er gaan deze week veel uien naar het Verre Oosten en Afrika. De afzet naar Brazilië is iets rustiger doordat de Braziliaanse reaal in waarde is gedaald en de prijs van de Nederlandse uien in de benen blijft. De eerste uien voor Indonesië, dat een streng importbeleid hanteert, worden klaargemaakt voor transport. Vorig jaar zijn de percelen al geselecteerd en deze worden streng gecontroleerd voordat uien naar het land getransporteerd worden.

Prognose: prijshoudend.

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Uien Emmeloord
Rode uien Emmeloord
Bio-uien Emmeloord
Uien Goes
Uien Middenmeer
Uien Leeuwarden

Eén reactie

  • maxisprint

    En nu maar hopen dat de uien met de vele septemberregen niet te veel in kwaliteit achteruitgaan ... ik ben een beetje bang

Of registreer je om te kunnen reageren.