Akkerbouw

Achtergrond

Aardappelprijs fritesgeschikt daalt licht

De afland-notering voor fritesgeschikte zandaardappelen is door de beurscommissie uit Goes met €0,50 aan de bovenkant verlaagd naar €13,50 tot €14,50 per 100 kilo.

Afnemers worden momenteel voornamelijk voorzien van contractaardappelen, waardoor de notering met name tot stand is gekomen door aanbod van aardappelen die extra meegeleverd worden bij de contractleveringen.

Goede kwaliteit aardappelen

De kwaliteit van de aardappelen is goed. De aardappelen van de zandgronden in Zuidoost-Nederland hebben nog geen last van een te laag onderwatergewicht of rot. De verwachting is dat later in het seizoen de aardappelen in kleigebieden hier wel last van kunnen ondervinden, wat druk op de prijs kan opleveren.

Zorgen over Bintje nemen toe

In België is de prijsdruk afgelopen week toegenomen doordat er minder partijen handelen. PCA/Fiwap verlaagde de notering voor Bintje aan de bovenkant met €0,50 naar €11 tot €12,50 per 100 kilo. De notering van Fontane is vastgesteld op €12,50 per 100 kilo, wat vorige week al de meest gehanteerde prijs was. Zorgen over de kwaliteit van Bintje neemt toe onder verwerkers, signaleert PCA/Fiwap.

Prognose: lichte prijsdaling.

Meer informatie over de prijzen van aardappelen vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Bintje Belgapom
Fritesaardappelen VTA
Fritesaardappelen Goes
Fritesaardappelen Emmeloord

Of registreer je om te kunnen reageren.