Akkerbouw

Achtergrond 2256 x bekeken

Aanbod uien neemt toe

Het aanbod is nog kleiner dan de vraag. Vrijwel alle plantuien zijn van het land en waar de percelen niet meer te nat zijn worden zaaiuien gerooid.

De beurs in Goes noteert deze week dan ook voor het laatst voor plantuien. De prijs van plantuien direct af land en droog uit schuur is respectievelijk €14 tot €15 per 100 kilo en €16 tot €20 per 100 kilo.

Meer uien van het land

Onder invloed van het zonnige weer de laatste dagen zijn er deze week meer uien van het land gehaald. Hierdoor neemt de aanvoer toe, maar verwerkers draaien nog niet op volle capaciteit. De vraag is er wel, maar het aanbod laat nog te wensen over.

Prijshoudende stemming Emmeloord

Op de beurs in Emmeloord heerst een prijshoudende stemming. De beurscommissie noteert voor uien 30% grof af land stabiel ten opzichte van vorige week op €13 tot €14 per 100 kilo. Voor de uien met 60% grof af land stijgt de prijs aan de bovenkant met €0,75 naar €14 tot €16 per 100 kilo.

Export

In het zuiden van het land was de klei nog lang te nat om goed te kunnen rooien. Door het beperkte aanbod kon er begin deze week niet volop geëxporteerd worden waardoor er wat minder uien naar Brazilië en Afrika gaan. Daarmee loopt de Nederlandse uienexport toch enige afzet mis, omdat dit in de komende weken niet goed te maken is.

Prognose: prijshoudend.

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Uien Emmeloord
Rode uien Emmeloord
Uien Goes

Of registreer je om te kunnen reageren.