Akkerbouw

Achtergrond 2545 x bekeken laatste update:31 aug 2015

Toenemend aanbod drukt aardappelprijs

Door de regen van de laatste tijd en eerder aangekochte volumes is er nu minder vraag op de Belgische aardappelmarkt. Aan de andere kant neemt het aanbod toe waardoor de markt meer onder druk staat.

Met name in België dalen de prijzen. De beurscommissie van Belgapom noteerde eind vorige week €13,50 per 100 kilo, een daling van €1,50 ten opzichte van de voorgaande week. Vorig jaar stond de notering rond deze tijd van het jaar op €1,00 per 100 kilo. PCA/Fiwap noteerde voor vroege aardappelen €12,50 tot €15 per 100 kilo. De stemming is over het algemeen rustig op de aardappelmarkt. Sommige kopers zijn afwachtend waar andere blijven aankopen, ondanks dat de prijzen gezakt zijn.

Daling beperkt

De prijzen in Nederland lijken iets minder onder druk te staan dan de prijzen van onze zuiderburen en liggen nog wat hoger. In Nederland bleef de daling beperkt. In Emmeloord werd afgelopen week verlaagd met €1 tussen €14 en €16 per 100 kilo genoteerd. Ook de VTA verlaagde de notering voor fritesgeschikte aardappelen licht met €0,50 naar €14 tot €16 per 100 kilo. Het is afwachten hoeveel schade de regen van afgelopen weekend heeft aangericht.

Prognose: verwachte prijsstijging.

Of registreer je om te kunnen reageren.