Akkerbouw

Achtergrond

Stemming voor uitgegroeide uien vast

Emmeloord noteert voor het eerst uien af land die nog moeten uitgroeien. De afgelopen week is al een behoorlijke hoeveelheid uien verkocht voor directe levering.

De beurs in Emmeloord noteert voor uien met 30% grof binnen drie weken af land te leveren €10 tot €12 per 100 kilo. Uien met 60% grof noteren onder deze voorwaarden €2 hoger op €12 tot €14 per 100 kilo.

Handel gericht op uitgegroeide uien

De handel is deze week echter meer gericht op uitgegroeide uien dan op direct te leveren uien. Vandaar dat de beurs in Emmeloord heeft besloten om voor het eerst ook een notering vast te stellen voor uien die nog moeten uitgroeien. Voor fijne partijen die nog moeten uitgroeien is de prijs vastgesteld op €11 tot €13 per 100 kilo. De grovere partijen noteren nog net iets hoger op €11 tot €14 per 100 kilo. De stemming voor handel in uitgegroeide uien is vast, omdat er voor direct te leveren uien behoorlijk is ingekocht de afgelopen week.

Plantuien af land

Plantuien af land noteren op de regionale beurs in Goes deze week aan de onderkant €11,00 per 100 kilo. De bovenkant van de prijs blijft gelijk op €13,50 per 100 kilo.

Goede kwaliteit

Vorig jaar waren de prijzen nog extreem laag. De gemiddelde prijs lag toen onder de €5 per 100 kilo. Nu wordt er €15 betaald. Het ziet er erg positief uit. Dit mede door de lagere opbrengsten van het Nederlandse product ten opzichte van vorig jaar. De kwaliteit is tot op heden erg goed.

Prognose: positief en vast.

Of registreer je om te kunnen reageren.