Akkerbouw

Achtergrond 4256 x bekeken

Bovenkant uienprijs iets omhoog

Plantuien af land noteren op de regionale beurs in Goes deze week aan de bovenkant €13,50 per 100 kilo. De onderkant van de prijs daalt licht naar €10,50 per 100 kilo.

Waar vorig jaar de prijs nog daalde, is deze onveranderd gebleven ten opzichte van vorige week. De baalprijs van de maat 40-60 millimeter zakte in de afgelopen weken flink.

Fijne en grove baaluien

De fijne baaluien worden voor €16 tot €18 per 100 kilo afgezet. Deze prijs is inmiddels gestabiliseerd doordat de vraag vanuit Afrika erbij is gekomen.  De komende twee maanden zijn er nog voldoende plantuien en zaaiuien beschikbaar. Door de regenval komen er volop uien. Het is de komende weken hopen op mooie exportvolumes om de prijs in de benen te houden. Wellicht dat de prijs nog iets omlaag moet om deze afzet goed door te laten lopen. De grove baaluien worden voor  €22 tot €24 per 100 kilo met name in Brazilië en Engeland afgezet.

Plantuien

De hectare-opbrengsten van de plantuien lopen flink uiteen. Momenteel variëren de opbrengsten van 40 tot 45 ton per hectare tot 70 tot 75 ton per hectare.

Zaai-uien

De afzet van de zaai-uien komt naar verwachting over ruim drie weken van de grond. Voorafgaande daaraan wordt een beetje verkocht tussen de 10 en 12 cent per kilo, met een uitschieter naar 13 cent. De afgelopen weken werd er 10 cent per kilo betaald.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.